tisdag 5 januari 2010

Gottgottigottgott

Det här receptet hittade jag i Det vegetariska köket av Lotta Brinck & Nisse Peterson. Som jag förövrigt hittade för en spottstyver på Rusta. Men den här salsan fungerar väldigt bra till det mesta och är härligt syrlig och god. Jag använde fryst persilja (från eget land) som ört och fungerade ypperligt.

Bönsalsa 4 port

5 dl kokta svarta bönor
2 dl majskorn
½ gurka
1 röd paprika
½ gul lök

Dressing:
1 chilifrukt
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
4 msk pressad lime/citron
1 dl färsk örtkrydda

Ansa grönsaker och skär dom i små fina bitar.
Varva alla ingredienserna i en skål.
Finhacka chilipepparn och vänd ner den i salsan.
Finhacka vitlöken och vänd ner den också.
Strö salt över det hackade och ställ kallt i 30 minuter.
Pressa limen eller citronen.
Blanda salsan med pressad lime och finhackade örtkryddor när det är dags att äta den.

Inga kommentarer: