torsdag 1 april 2010

Efterrätt...

Peach melba-mazarin

500 g mandelmassa
200 g smör, rumstemperatur

½ dl strösocker
5 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 ½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

2 persikor eller 4 halvor på burk

100 g hallon + 25 g att passera


Glasyr:
3 dl florsocker 1 ½ msk vatten 1 msk passerade hallon

Garnering:
50 g jellybeans eller påskgodis

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
2. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Blanda ner persikorna och hallonen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den lossas och fårkallna på galler.
4. Passera 25 g hallon genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bre glasyren på kakan och garnera med godis.

Receptet är ärligt snott ur Allt om mat nr 5 2010


Inga kommentarer: