torsdag 22 maj 2008

Underbart god chokladkaka. Mmmmm.....

300g smör
6 dl Muscovadoråsocker
4 ägg
2 dl kakao
1 msk Vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
smör + ströbröd till formen

Garnering:
100g mörk choklad
Florsocker
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Smält smöret i en stor gryta. Rör ner de övriga ingredienserna. Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna och kyl den sedan, gärna över natten.
3. Lossa kakan ur formen och lägg den på ett fat. Hyvla över chokladen med en osthyvel. Pudra över florsocker. Servera chokladkakan med lättvispad grädde.

2 kommentarer:

Lorei sa...

Oh, sparar genast! Det DÄR lät ju riktigt fett och mumsigt!

m_sister sa...

Det är den också!