tisdag 15 mars 2011

Hjärnstorm

En idé är ju att öppna en förgrening av Arbetsförmedling med inriktning för dom sjukskrivna eller pensionerade eller arbetsoförmögna eller dylikt dit dom kunde vända sig när det behövdes. Så kunde man leta på eller uppfinna nya jobb till dessa personer som enligt många belastar det övriga samhället alldeles för mycket.
Man får även intrycket att den här gruppen av människor skulle många politiker helst vilja sopa under mattan eller glömma bort i en garderob.
Man kunde till exempel matcha ihop två stycken som är 50% sjukskrivna och då få en heltidstjänst. Eller varför inte köra skiftgång på två 25%-are och en pensionär som inte vill lämna in brickan till arbetsmarknaden ännu.
Låta en utbränd få rehabilitera sig genom terapiarbete med trevliga gamla gubbar och gummor på ett äldreboende?
(Min farmor jobbade på ett äldreboende i sina glansdagar och hade en egen samlingslokal inne på äldrehemmet dit dom boende fick komma och sy, sticka, väva, virka, pussla, spela spel, plantera om blommar och såna vardagliga saker. När man hälsade på där fick man spela Fia med knuff med samma gäng tanter som alltid fuskade eller busade och bjöd på godis.)
Lite flexibilitet på arbetsmarknaden kanske inte skulle skada?

Inga kommentarer: